Setkání při společném zpívání

V pondělí 16. října opustili prvňáčci lavice své třídy a vrátili se do školky.

Bylo to nejen proto, aby si s dětmi zopakovali loňské písničky, ale i proto, aby předškolákům ukázali, jak jim to ve škole jde a jestli už se naučili něco nového.

Při setkání byli chvíli hosty a sledovali mladší kamarády při jejich zpívání. Dlouho jim to však nevydrželo a ke kamarádům se připojili. Zpívali společně, protože písničky ze školky nezapomněli. Chtěli však naučit děti i něco nového, tak jim předvedli „litery“. Písničku „Když jsem chodil do školy“ doprovodili tancem a hrou s literami. Ukázali tak, že už v říjnu umí přečíst spoustu písmenek, která i skládají do jednoduchých slov. To ukázali čtením z jejich písmenkového sešitu.

Během společné činnosti všichni zjistili, že písnička prvňáčků se velmi podobá i písničce „Jedna, dvě, tři, čtyři, pět“, a proto se na závěr setkání k tanci školáků připojily všechny děti v místnosti a na obě písničky si dohromady zatančily.

Prvňáčci pozvali předškoláky na návštěvu do jejich třídy, aby si ještě před zápisem do školy vyzkoušeli práci v lavicích a první třídě. Na další setkání se už teď těšíme.

Leave a comment