Základy záchrany pro děti

Mateřskou školu a 1.-3. třídu základní školy navštívili pracovníci Báňské záchranné služby s dvěma zásahovými vozidly. Děti si mohly zblízka prohlédnout speciální vybavení vozidel, které se používá pro záchranné operace v dolech. Např. přenosný telefon, dýchací přístroje, lehátko, záchranný kufřík aj.

Velkým zážitkem byla ukázka dýchacího přístroje. Záchranáři dětem vysvětlili, jak důležité jsou tyto přístroje pro jejich práci v dolech. Poté si každý mohl vyzkoušet, jak je těžké dýchací přístroj nosit.

Součástí programu byla také ukázka první pomoci. Děti si prohlédly tašky s první pomocí, které obsahovaly všechny potřebné pomůcky pro záchranu života. Pod vedením odborníků si pak mohly vyzkoušet umělé dýchání na figuríně. Nejprve dostaly instruktáž, jak správně postupovat, a poté si každý mohl vyzkoušet umělé dýchání a masáž srdce. Bylo vidět, že se děti snaží a berou tento úkol velmi vážně. Některé děti dokonce prohlásily, že se chtějí stát záchranáři, až vyrostou.

Tato ukázka nejenže přinesla spoustu nových informací, ale také předvedla, jak důležitá a náročná práce záchranářů je. Děkujeme záchranářům Báňské služby za tuto jedinečnou příležitost a zajímavou prezentaci. Děti si odnesly nejen mnoho nových vědomostí, ale i nezapomenutelné zážitky.

Leave a comment