Svátek tatínků a svět vesmíru

V mateřské škole nedávno proběhl den věnovaný otcům, plný radosti a veselí. Děti si se svými tatínky užily nezapomenutelný čas plný aktivit a radostných okamžiků.

Odpoledne začalo přivítáním tatínků. Děti jim zazpívaly několik veselých písniček. Po hudebním vystoupení se každé dítě společně s tatínkem vydalo za hrami s pohybem, kdy si společně vyzkoušeli svoji obratnost, spolupráci a vytrvalost. Mezi oblíbené patřilo lezení ve „strachovém“ pytli, hod na klauna, slalomová dráha, lezení po žebřinách i skákání na trampolíně. Tatínci se snažili, co nejlépe reprezentovat své týmy a děti je povzbuzovaly k výkonu.

Vrcholem odpoledne byla společná tvorba dřevěných loděk. Děti a jejich tatínci pracovali ruku v ruce, aby vytvořili jedinečnou loděnici. Každý pár si vybral svůj materiál a dle předlohy si vyrobil vlastní model. Práce s nástroji a materiály nejen rozvíjela dětskou kreativitu, ale také posilovala pouto mezi tatínky a jejich dětmi. Vyrobenou loďku si odnesli domů se slovy, jak ji společně vyzkouší na vodě.

Naše nedávná návštěva Planetária Brno byla nezapomenutelným zážitkem. Program nazvaný „Se zvířátky o vesmíru“ nabídl fascinující a edukativní pohled na noční oblohu a tajemství vesmíru. Program probíhal v digitáriu Hvězdárny a planetária Brno.

Jedním z nejvíce vzrušujících momentů programu byla interaktivní část, kde jsme se „odrazili“ a najednou se ocitli ve vesmíru. Seznámili jsme se s 48 souhvězdími, která byla pojmenována již v antických dobách, jako např. Orion, Velká medvědice či Kassiopeia. Přednášející nás provedl po noční obloze a ukázal nám, jak jednotlivá souhvězdí vypadají a jak je lze rozpoznat.

Bylo úžasné sledovat, jak se dětské oči rozzářily při pohledu na hvězdné nebe. Na závěr jsme se dostali do pohádky kombinovaného loutkového divadla s digitální projekcí. Cestu autobusem všechny děti zvládly a velmi dobře jim utíkala.

Leave a comment