Červen nejen s indiány

V měsíci červnu jsme se věnovali programu zvířátka ze ZOO. Děti již velmi dobře rozeznají různé druhy zvířat, takže jsme si mohli povídat o tom, jaké mají zvyky a co rády jí. Měřili jsme, jak obrovský je slon nebo žirafa. Vše jsme doplnili různými hrami, písničkami a tancem s tématem zvířátka.

Barvičky jsou v naší mateřské škole vždy populární. Děti měly možnost experimentovat s barvami i technikami a výsledky byly opravdu kouzelné. Tentokrát děti vyzkoušely také malování vodou, byla to skvělá příležitost k rozvoji jejich jemné motoriky a kreativity.

Rovněž jsme šli podpořit žáky ze základní školy na den Hry bez hranic. Při fotbalovém utkání jsme nadšeně fandili deváťákům a povzbuzovali je s různými hudebními nástroji.

Před prázdninami jsme měli možnosti prožít dny plné dobrodružství a poznávání indiánského světa. Začali jsme tím, že jsme se dozvěděli mnoho zajímavého o životě indiánů. Povídali jsme si o tom, jak žili, co jedli, jaké měli zvyky a tradice. Děti se nadšeně zapojily do diskuze a ptaly se na spoustu otázek. Všichni jsme byli fascinováni jejich způsobem života a obdivovali jsme jejich úzký vztah k přírodě. Abychom se opravdu cítili jako indiáni, naučili jsme se také několik indiánských pozdravů. Děti se rychle naučily nová slova a gesta a s radostí je používaly při každé příležitosti.

Poté jsme se pustili do tvoření. Každé dítě si vyrobilo vlastní indiánské tričko a čelenku. Každý kousek byl jedinečný. Děti byly nadšené z možnosti vytvořit si něco vlastního a následně si hrát na indiány.

Nyní přejeme všem krásné prázdniny, rodičům děkujeme za celoroční spolupráci a těšíme se zase v září.

Tags

Leave a comment